Despre hiene şi alte specimene

5c50

Cu ceva timp în urmă, în această ţară, eram o masă de oameni, destul de amorfă, cenuşie. Sau poate eu eram la vârsta la care toti mi se păreau cam la fel. Acum îmi dau seama, uitându-mă în jurul meu, cât de mult ne-am “diversificat”, ieşind la suprafaţă toate “darurile” cu care ne-a “cadorisit” Pandora.

Printre noi sau conducându-ne destinele se afla din ce în ce mai mulţi oameni fără caracter. Undeva, acolo sus, miza este foarte mare, dar observi că şi pentru lucruri mult mai mărunte semenii noştri sunt dispuşi să calce în picioare, să mintă, să distruga valori, doar pentru că se simt ameninţaţi.

Pentru ei, bunul simţ e confundat cu prostia, iar minciuna, nesimţirea, sunt ridicate la rang de virtute. Servilismul şi nu aprecierea justă a unor calităţi îi face să freamăte de emotie. Oameni lipsiţi de bucuria frumosului, sunt animaţi numai de ambiţii searbede, de titluri acumulate într-o foame izvorâtă din atâtea şi atâtea frustrări.

Oameni, care după ce îşi aruncă public cuvinte extrem de dure, sunt capabili să-şi dea mâna şi, deşi nu pot uita nimic din ura ce totuşi o păstrează unii faţă de alţii, îşi zâmbesc şi se unesc pentru nimicirea altuia, că deh, dacă interesul o cere… principiile nu mai au ce cauta. Ca şi cum ar fi existat vreodată!

Sunt foarte diferiţi ca pregătire, mod de viaţă, scară socială, dar au ceva în comun: ura. Ura faţă de tot ceea ce îi depăşeste, faţă de ceea ce nu înţeleg, faţă de ceea ce nu le seamănă.

Daca întâlniţi astfel de specimene, cu siguranţă, ele se vor repezi, ca niste hiene, să vă atace. Ar trebui însă să ştiţi că, şi după ce lovesc, rămân la fel de sterpe şi flămânde, răul făcut nepotolindu-le sufletul hămesit şi nedăruindu-le nici măcar un strop de fericire. Aceasta le va face să se arunce şi mai tare asupra celorlalţi, dar măcar puteţi zâmbi ştiind deşertul în care sunt condamnate să trăiasca pe veci.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s