Educaţie montană şi îndemn la drumeţie

dec7

* “Ca într-un vis, am cuprins / Tot muntele, în inimă şi în suflet”

Sub impulsul acestor cuvinte, s-a desfăşurat miercuri, 6 februarie, la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi, o seară de educaţie montană, prima dintr-o serie dedicată activităţilor montane şi de outdoor, precum şi lecturi pe aceste teme. Evenimentul, organizat printr-un parteneriat între Clubul Alpin Galaţi şi Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” s-a dorit a fi o pledoarie pentru natură, munte, drumeţie şi alpinism.

Acţiunea a fost deschisă de Corina Ciuraru (Brăila), care a realizat un periplu de muzică, poezie şi imagini din Bucegi, Piatra Craiului, Iezer, Cozia, Măcin, Parâng, Ceahlău ş.a. În această călătorie virtuală, muntele a îmbrăcat, pe rând, straie diferite, în funcţie de cele patru anotimpuri care-l petrec, rămânând, însă, la fel de maiestuos şi plin de farmec mereu.

Următoarea prezentare a fost a lui Sebastian Panceac (Galaţi), care a dorit să arate cum se poate petrece „Un altfel de 1 Decembrie”, adică în Bucegi, escaladând Hornul Coamei şi coborând pe Valea Coştilei, într-un fel inedit şi plin de peripeţii.

Acţiunea a fost închisă de Marian Anghel (Galaţi), coordonatorul manifestării, cu o proiecţie interesantă, realizată la un nivel profesionist, abordând o temă deosebit de atractivă pentru alpinişti: escaladarea muchiilor, exemplificând prin imagine cum se poate face acest lucru din punct de vedere tehnic. Au fost prezentate creste din munţii Bucegi si Făgăraş, cu un mare grad de dificultate.

Astfel, publicului gălăţean i-a fost oferită încă o alternativă plăcută de a-şi petrece timpul liber şi a putut afla noi sugestii pentru viitoarele destinaţii de vacantă.

Data: 09.02.2008 Autor: Paul IOAN

Sursa: Arcasu’, 9 februarie 2008

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s